The Muppet Show (2011)

Cred ca oricine are mai mult de 27 de ani a vazut cel putin un episod din “The Muppet Show“, celebra emisiune de divertisment a anilor ’80. De fapt la noi se difuza in anii 80, show-ul a inceput de prin 1976. Tin minte ca asteptam cu nerabdare weekendul ca sa vad, impreuna cu fratele meu, cateva minute (bine cenzurate) cu “papusile Muppets”, pe care Tudor Vornicu le mai strecura prin Albumul duminical. La momentul respectiv nu intelegeam toate glumele, dar personajele erau simpatice asa cum le vedeam eu cu ochii de copil. Fratele meu intelegea mai multe (el fiind cu 7 ani mai mare decat mine) si imi mai explica uneori poantele. Pentru ca “papusile Muppets” este, pana la urma, un show pentru adulti.

Ceea ce am vazut vineri seara la cinema nu prea a semanat cu ce stiam eu ca sunt “muppetii”. Da, personajele au fost aceleasi (Kermit, Miss Piggy, Fozzie), dar povestea in sine e una trista. Celebrul teatru unde se desfasurau spectacolele papusilor este acum o ruina si, in plus, in curs de demolare pentru ca pe terenul de sub el s-ar fi descoperit petrol. Un mare magnat vrea sa preia cladirea la expirarea contractului si sa o darame.

Pentru ca acest lucru sa nu se intample, papusile Muppets se hotarasc sa puna in scena un ultim spectacol in cadrul caruia sa organizeze un teledon pentru strangerea a 10 milioane de dolari. Cu banii respectivi ar fi salvat teatrul lor. Evident spectacolul e vazut de nostalgici si reuseste sa inmoaie inimile tuturor, dar mai ales sa dezlege pungile (sau cardurile – ca tot vorbim de o versiune moderna). Bine, e totusi ciudat ca, fara sa repete prea mult, papusile fac un show de milioane, dar sa nu uitam ca e totusi o poveste.

De remarcat ca s-au chinuit sa gaseasca o vedeta care sa fie gazda spectacolului si nu au reusit. Au adus pe cineva cu forta in cele din urma. Si cand te gandesti ca in anii de glorie ai showului toti actorii mari se inghesuiau sa participe pentru ca audientele erau fabuloase…

In rest nu se mai intampla mare lucru prin film. Se canta mult, se mai face cate o glumita si tot ai senzatia aia de “ma, nu mai incepe filmul asta odata?”.

Totusi, pe noi ne-a amuzat si ne-a adus aminte de copilarie. Nu aveam mari asteptari de la film. Ne-am dus doar ca sa ne simtim bine, intr-o seara de vineri. Si sa revedem papusile copilariei noastre. Anul trecut ne-am uitat intr-o sambata pe youtube la secvente din “The Muppet Show” original si ne-am amuzat teribil. Sunt de revazut oricand.

Un fapt divers: inainte sa intram la film, Dorin si-a comandat meniul “muppets”: floricele si suc intr-un pahar personalizat. A cerut paharul cu Kermit. Vanzatoarea a intrebat candida: asta e ala cu broscoiul, nu? Ni s-a parut trist ca cineva nu stia cine e Kermit 🙁

Multumim, Miruna, pentru invitatii!

 

One comment

  • 16.01.2012 - 19:55 | Permalink

    Cu mare plăcere, mă bucur că v-a plăcut cât de cât. Noroc cu memoria afectivă 🙂

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *