Budinca de fasole pastai cu dovlecel

Am apucaturi foarte gospodinicesti asa … daca tot stau acasa 🙂

Ieri dimineata am cumparat din piata un kilogram de fasole pastai. Nu stiam ce voi gati din ele, dar ajunsa acasa am gugalit nitel dupa retete si am gasit una care mi s-a parut usor de facut si gustoasa. Eu am mai facut o asemenea reteta, dar am folosit cartofi sau paste in loc de pastai. Nu stiam ca merge si asa.

Am curatat pastaile si le-am rupt in bucatele de 3 – 4 cm (cum mi-a venit la mana, n-am stat sa masor cu rigla), le-am spalat bine si le-am pus la fiert intr-o oala mai mare.

IMG_1952

Dupa ce au fiert (le incerci cu o furculita sau gusti pur si simplu una), le-am scurs si le-am lasat sa se raceasca. Timp in care eu am dat o fuga la Mega Image sa cumpar branza, pesmet si marar 😛

Am ras branza telemea (o bucata de 300 de grame), am spart 4 oua si le-am pus deasupra, am trantit si o branzica Fagaras, putin marar (ii da un gust si o aroma …. yummmy) si pastaile fierte. Am amestecat totul bine intr-un castron mare.

Am uns o tava cu ulei si am tapetat-o cu pesmet. Apoi am curatat un dovlecel (merge si fara), l-am taiat felii subtiri, pe care le-am aranjat pe fundul tavii. Deasupra am turnat compozitia de branza cu pastai si am nivelat-o cu dosul unei linguri. Am mai spart un ousor, l-am batut bine si l-am intins deasupra compozitiei. Am taiat vreo 2 rosii si am decorat toata povestea. Am bagat tava in cuptorul incins si am copt cam 45 de minute. La final treaba arata cam in halul asta 😀

IMG_1955

Incercati si voi, chiar se face simplu. Cred ca se pot folosi si pastai din conserva.

Pofta buna!

2 Comments

  • 15.10.2009 - 14:52 | Permalink

    vai, vai! mi-e o poftaaa!

    nu stiu ce e in aer, ca si eu (ar trebui sa spun chiar si eu) m-am apucat de gatit. doua zile la rand am prestat despre mancare. eu, care abia de faceam o omleta!

    poate incerc si reteta asta 😀

    in schimb, nu am rabdare sa fac poze cand gatesc. sunt prea concentrata sa nu scap/stric ceva, pt ca sunt foaaarte neindemanatica

  • 15.10.2009 - 17:14 | Permalink

    Gata s-a furat reteta! Cred ca in uikend o convind pe mandruta sa “fabrice” si ea o astfel de minune! 😉

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *