Women on Web

Am fost saptamana trecuta la invitatia lui Cristian Manafu la conferinta Women on web, desfasurata la Hotel Radisson (organizatori Evensys si Activia), un eveniment dedicat femeilor active in mediul online romanesc.

Pe langa prilejul de a ma reintalni cu blogeritele mele preferate si de a cunoaste altele noi, conferinta mi-a dat prilejul sa asist la niste prezentari interesante ale unor oameni de succes in online si nu numai. N-am ajuns la prima sesiune, am participat doar la urmatoarele doua (vorbitorii sunt afisati pe site-ul evenimentului).

De departe, cel mai emotionant moment al serii a fost aparitia unei fetite de 15 ani, cea mai tanara alpinista din lume care termina circuitul  ”Volcanic Seven Summits”. Se numeste Crina Coco Popescu, este din Rasnov si ne-a impresionat pe toti pentru ca este frumoasa, desteapta si modesta. Dar mai presus de toate este ambitioasa si extrem de curajoasa. A vorbit cu atata calm si detasare despre antrenamentele ei zilnice si despre cum se adapteaza corpul uman la altitudini de peste 6000 m, incat ne-a redus la tacere pe toti cei din sala. Si ne-a facut sa o privim cu respect si admiratie. Un copil care are atata tenacitate, va ajunge cu siguranta departe. Mi-as fi dorit ca la varsta ei sa stiu atat de bine ce vreau de la viata 🙂

Coco Popescu a anuntat la Women on Web ca a reusit să strângă 41.000 de euro din cei 70.000 necesari pentru expeditia ”Antarctica 2010 – 2011”. Ii lipsesc 29.000 de euro, care reprezinta o parte din taxa de expeditie, precum si cheltuieli de transport, cazare, asigurare si masa. Organizatorii expeditiei, 7SUMMITS Club din Rusia au fost ingaduitori cu Coco si au decalat calendarul platilor in cazul ei. Astfel, Coco trebuie sa faca rost de 29.000 de euro pana pe 20 noiembrie 2010. Obiectivul ei este escaladarea muntilor Sidley si Vinson – cel mai inalt vulcan, respectiv cel mai inalt varf din Antarctica. La intoarcerea din expeditie Coco va fi prima alpinista din lume care a terminat circutul Volcanic Seven Summits – cei mai inalti vulcani de pe cele 7 continente.

Pentru a sustine plecarea lui Coco in expeditie, doritorii pot dona in conturile deschise de Clubul Montan Altitudine:
Cont RON: RO62 RNCB 0058 0987 5236 0001
Cont EURO: RO35 RNCB 0058 0987 5236 0002
Cont USD: RO08 RNCB 0058 0987 5236 0003
 
BCR RASNOV; cod BIC/SWIFT: RNCBROBU; Adresa: Piata Unirii nr.10, RASNOV, cod 505400, jud. Brasov.

Mai multe detalii, precum si filmul de prezentare (emotionant!) pot fi gasite pe site-ul oficial al expeditiei.

One comment

  • 26.10.2010 - 00:36 | Permalink

    Ma bucur ca ai scris despre eveniment, eu nu am apucat inca, dar sper sa reusesc cat de curand. Sunt atatea idei frumoase pe care le-am cules de acolo si pe care mi-ar placea sa le dezvolt si din propria perspectiva…
    ps: ti-am mai spus cat ma bucur ca te-am cunoscut? 🙂

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *