O dupa amiaza de… ciocolata

Later edit: Din motive pe care nu le cunosc, mi-au disparut pozele 🙁 Cred ca e ceva in neregula cu baza de date 🙁

Ce poate fi mai dragut intr-o sambata dupa amiaza decat sa mergi in raiul ciocolatei, mai ales daca esti pofticios? La invitatia  Andreei am mers la magazinul concept Heidi, unde pe langa faptul ca am vazut prima data in viata cum arata un bob de cacao, mi-am creat propria ciocolata 🙂

Dar sa o luam cu inceputul. Imediat dupa pranz ne-am imbarcat in cioco-mobile si am plecat spre fabrica de ciocolata. Odata ajunsi acolo, am fost intampinati de Cristina, gazda noastra, care ne-a condus la vestiare si ne-a ajutat sa devenim chimisti de renume mondial. Ma rog, asta daca un halat alb, o bonetica si o pereche de manusi te ajuta sa devii astfel 😀 It didn’t, but it was fun.

Oare la ce se uita bloggerii?
... la boabele de cacao

Pornind de la povestea bobului de cacao, am aflat apoi unde se cultiva arborele de cacao, cum se face pasta de cacao, ce ingrediente mai contine ciocolata si am trecut la treaba. Am primit fiecare cate o forma de tableta pe care am umplut-o la alegere cu ciocolata neagra, alba sau cu lapte. In afara de asta, pe masa stateau cuminti in fata noastra tot felul de ingrediente apetisante, numai bune de pus in ciocolata: fistic, migdale, alune, piper, blueberry, raspberry, piersica, portocala, cirese confiate… Imi ploua in gura cand imi amintesc ca le-am gustat aproape pe toate.

goodies...
vreau asa ceva acasa 🙂

Si a inceput pregatirea ciocolatei mele: o combinatie de ciocolata amaruie cu ciocolata cu lapte (mie nu-mi place cea alba), decorata cu fistic, alune caramelizate, cirese confiate si ceva blueberry.

it all started with an absolut... brown 😛
tadaaaaaaaaa

In timp ce tableta se racea cuminte la frigider, am mai umplut si niste praline.

biluteeeeee
pralinele mele

La final am plecat acasa cu o diploma de ucenic ciocolatier 🙂 si o sacosa plina de ciocolata de toate felurile, pe care am cumparat-o din magazin. Ca nu m-am putut abtine sa nu bag lopatica in mormanul de bomboane 🙂

Ii multumesc inca o data Andreei pentru invitatie. Alaturi de mine au ciocolatzit cu spor: Andreea Burlacu, Sabina, Ruxandra, Ana Maria, Cristi, Ionut si Mihai.

Si partea frumoasa este ca oricine poate lua parte la un seminar despre ciocolata (1 ora sau 2). Ma gandesc ca cei mici ar fi mai mult decat incantati sa-si prepare ciocolatelele. Este nevoie de minim 5 prichindei si o programare telefonica. Detalii aici.